Over Picaresk

Picaresk is wat mij betreft de perfecte naam voor mijn praktijk. Graag wilde ik een naam waarin de namen van onze kinderen, Pim en Cato, verwerkt konden worden. Dus ben ik gaan puzzelen en Googlen. Zodoende kwam ik uit bij het woord Picaresk. Wanneer je zoekt naar de betekenis van Picaresk, wordt dit woord omschreven als ondeugend. Ik weet direct dat dit mijn bedrijfsnaam gaat worden.

Ondeugende kinderen…….Ja, dat vergt veel geduld, tot-10-tel-momenten en flinke frustraties, maar kinderen die alles alleen maar goed doen komen bijna niet voor. Dat wil dus ook zeggen dat al die streken alleen maar een positief effect hebben op de ontwikkeling. Ondeugende kinderen bezitten vaak veel positieve eigenschappen: ze zijn veelal creatief, hebben een sterke persoonlijkheid, zijn later onafhankelijk, hebben een uitgesproken mening, zitten vol energie, bezitten een dosis humor, zijn ambitieus en handig.

Wanneer een kind ondeugend durft te zijn, ontdekt het zijn eigen ik!

 

Logo
De naam is een feit, nu nog een logo. Deze is ontworpen door een hele aardige kennis. Jeetje wat is hij goed in zijn werk. Slechts een uurtje of anderhalf had hij nodig om precies te begrijpen, wat hij moest doen om mijn naam en praktijk vorm te geven.

Na enkele proefschetsen (waarvan de basis direct perfect was) was hij daar dan; de boom, boomhut met hartjes-raam en een ondeugend mannetje met rugzak. Ja, er is stiekem veel te zien in het logo. Het ondeugende ventje met een rugzakje is zoekende…Weelderige groene bomen, symboliseren nieuwe hoop en groei. Het duidt tevens op kracht en stabiliteit. Boomhutten suggereren dat er hard gewerkt wordt om doelen en hoop te verwezenlijken.